Майки нападнаха жените, които носят прашки, когато годят да се разхладят и поплуват в местните басейни. Някои от тях също написаха във Фейсбук, че модната тенденция трябва да бъде забранена. 

Родител от Нова Зеландия е призовал Спа термичния парк в Таупо да забрани "неприличния костюм за плуване". 

В пост в социалната мрежа, жената казва, че едва видимите въженца на прашката не се  вписват добре с "публичните места, където има семейства". 

"Има ли някаква възможност в Спа парка да сложим знак "забранено за прашки"? Изглежда, че някои хора не знаят какво е подходящ за плуване бански, когато става дума за обществени места, където има семейства", написа тя във Фейсбук. 

Постът е бил харесан над 120 пъти, като много жени се съгласяват с майката. "Виждала съм мъже в менкини, жени да се разхождат в прашки и дори хора да се събличат чисто голи пред очите на всички. Това е отвратително и трябва да спре", подкрепя я друга майка. 

Тя също настоява, че съпругът ѝ "мрази" да гледа пикантни бански, а децата ѝ се чувстват неудобно при такава гледка. 

Друга хейтърка на оскъдните бански добавя: "Не искам да съм задръстена, но понякога си е просто грозно".

Има и коментари, които казват на жената "да се успокои". 

"В моята страна това е нормата. Често виждам жените и без горнище. Затова си поеми дълбок дъх и се успокой, погледни в друга посока. Всеки има различно мислене - бъди мила и не разваляй почивката на други с твоята грубост и злоба", пише един от тях. 

Превод и редакция: БЛИЦ