Младата Меган Маркъл гледала погребението на принцеса Даяна, обляна в сълзи, разкрива близък до семейството. Това, което трогнало тийнейджърката, било бележка от бъдещия й съпруг, оставена в ковчега на майка му.

Бъдещата херцогиня на Съсекс гледала погребението на принцесата на народа по телевизията със свои приятелки. Тя е била един от милионите зрители на един от най-тъжните моменти в новата история на Великобритания.


Моментът бил много тъжен за младата Меган, тъй като тя била страхотен фен на Лейди Ди – интересувала се от живота й, следяла новините за нея, а сред любимите й книги била биографията – „Даяна. Нейната история от първо лице”.

Момичето обаче истински се разстроило, когато камерите предават близък кадър от ковчега на принцесата на Уелс. Те показали букет бели цветя, а върху тях плик с надпис: „На мама”. Това било бележката, която принц Хари оставил на своята майка.

В дните след смъртта на Даяна Спенсър през август 1997 г. Меган и приятелката и Сузи решили да отдадат почит към покойната принцеса.

Те гледали стари клипове от сватбата на Даяна и принц Чарлз, чели статии за живота й, дори събирали дрехи и играчки за бедните деца, вдъхновени от британската кралска особа. Според близки до Меган, тя била заинтригувана не само от стила на Даяна, но и от хуманитарните й дейности.