38-годишната Меган Маркъл съди британския таблоид " Mail of Sunday" за неправилна и непрофесионална публикация за нея и 35-годишния принц Хари. Меган каза, че медиите я тормозят и експлоатират с материали за баща й, въпреки че тя не е говорила с него от две години.

Сега чуждестранните медии съобщават, че Меган е загубила първия спор с таблоидите. Съдията отхвърли всички обвинения по делото за поверителност на херцогинята на първата интстанция, но делото ще продължи да бъде гледано в съда.

Меган съди таблоида за две статии във вестника и три на сайта, написани през февруари 2019 г. за 75-годишния й баща Томас Маркъл.

Предварителното изслушване по това дело беше миналата седмица. Съдията седеше в съдебната зала, докато адвокати и журналисти се присъединиха чрез видеообаждане. Адвокатът на принцесата Дейвид Шерборн каза по това време, че Меган ще предостави всички необходими доказателства, за да докаже, че вестникът е използвал от баща й.

Въпреки това адвокатът на таблоида Антъни Уайт каза на съдията, че " Mail of Sunday" е обвинен в злоупотреба, смущение, манипулация и експлоатация на Томас Маркъл, но ако Меган не е общувала с баща си от две години, тогава няма право да съди когото и да е за писания за него.
Като доказателство Меган връчи на съда писмо от баща си. Това било тяхното лично послание преди кралската сватба и решението на Томас да не отиде на тържеството. Маркъл каза, че таблоидът умишлено е подвел баща й, не показвайки истината, а с една-единствена идея - да я наклевети публично.

Превод: БЛИЦ