Смъртта на австралийския актьор Хийт Леджър не е била случайно стечение на обстоятелствата. Това заяви в предаването "Jimmy Kimmel Live!" Мел Гибсън, съобщава сайтът WorstPreviews.
Мел Гибсън изрази съжаление, че не се е свързал с Леджър по-рано, за да се опита да го спаси от депресията, както направи това с Бритни Спиърс. “Не знам какво конкретно е ставало с него, но не вярвам в случайността на неговата смърт”, каза Гибсън.
По думите му проблемът на младите звезди в шоубизнеса като Бритни Спиърс понякога се състои в това, че никой не ги подкрепя. “Тя е само дете, което трябваше да понесе тежък удар. Такива в индустрията има не малко. Тогава просто си помислих: “А някой опитал ли се е да й помогне?” След това й се обадих и сега всичко при нея е наред”, каза актьорът.
ЛентаРу припомня, че Мел Гибсън и Хийт Леджър играха заедно във филма на Роланд Емерих “Патриот”. Хийт Леджър, който почина през януари 2008 г. от предозиране на лекарства, беше посмъртно удостоен с наградата “Оскар” за ролята си на Жокера в “Тъмния рицар”. /БЛИЦ