Първата дама на САЩ Мелания Тръмп се появи за първи път на обществена проява, след като преди три седмици претърпя бъбречна операция, предадоха световните агенции.

Мелания Тръмп присъства на прием в Белия дом за близките на военни, които са изгубили живота си във въоръжени конфликти. Тя бе на първия ред в залата, в която се проведе приемът, на който кратка реч произнесе президентът.

Тези дни стана ясно, че Мелания няма да придружава съпруга си на срещата на върха на Г-7 в Канада в края на тази седмица, нито пък ще бъде в Сингапур за историческата среща на върха на Тръмп със севернокорейския лидер Ким Чен-ун на 12 юни.


Мелания Тръмп бе видяна за последно на 10 май, когато посрещна заедно със съпруга си трима американски граждани, освободени от Северна Корея. Четири дни след това Белият дом обяви, че тя е в болница за лечение на доброкачествено бъбречно образувание. Тя напусна болницата пет дни по-късно.

Заради дългото отсъствие на Мелания се появиха какви ли не спекулации – от това, че се е подложила на пластична операция, до това, че се е изнесла от Белия дом. Появиха се и твърдения, че възстановяването ѝ от интервенцията е по-трудно от описаното от Белия дом.

В изявление на Мелания Тръмп относно спекулациите се казва:

„Госпожа Тръмп винаги е била силна и независима жена, която поставя семейството и разбира се здравето си над всичко друго и това няма да се промени заради невъздържани журналисти. Тя е уверена, в онова, което прави, и в ролята си и знае, че останалото са само спекулации”, предаде ДПА.