В автобус, пътуващ по международната линия Дортмунд - Белград на сръбския превозвач "Ласта" един от пътниците нападнал други пътници и водачите. Стигнало се е дори до затваряне на отсечка от магистралата между Хилполтщайн и Грединг в близост до Нюрнберг.


Пътникът, който е бил въоръжен, се качил във Франкфурт нападнал двама други пътници. По първоначални съобщения на германския в. "Билд" е ставало въпрос за криза със заложници. По-късно тази информация не бе потвърдена.

След нападението пътниците и водачите са успели да обезвредят нападателя, а пътниците са слезли от автобуса. Нападателят Фахрудин Кахрович е сръбски гражданин. Той твърдял, че е "получил заповед от Аллах да нападне пътниците, в противен случай той щял бъде нападнат".

Специални подразделения на немската полиция SEK са обезвредили нападателя с помощта на хеликоптер и шокови бомби. Според полицията опитите за преговори с нападателя са били затруднени, тъй като е ставало въпрос за чуждестранен автобус. При инцидента няма пострадали.