Фейк е новината, че крайно десният батальон „Азов“ е превзел кораба „Царевна“ и води бойни действия от палубата. Това заяви ексклузивно за БЛИЦ Даниел Стефанов - управителят на фирмата, която менажира плавателния съд, плаващ под малтийски флаг и с български екипаж на борда.

Извънредно! Батальон "Азов" превзе нашия кораб в Мариупол и води огън от палубата


„Живи и здрави са всички от екипажа. Към момента няма никакво чужди присъствие на борда. Мога да ви уверя, че новината  за превземането на кораба е абсолютен фейк. Нищо повече не мога да кажа, защото всяка една информация се следи, а това може да е не е в полза на евакуацията на хората ни“, заяви още Стефанов.

Думите му се подкрепят и от други източници на медията ни, някои от които от външно министерство. Освен това сутринта от пристанището Мариупол имаше репортаж на руски кореспонденти, от който стана ясно, че всичко там е спокойно и под контрол.

От Военното министерство също отрекоха корабът с български моряци да е превзет. „Българските институции са в контакт с българските моряци и опровергават като фалшива новината, разпространена в руски сайтове, че корабът е превзет“, каза пред bTV ръководителят на пресцентъра на военното министерство Митко Димитров.

Той допълни, че усилията за извеждането на нашите граждани от Украйна продължават.

Орлин ФИЛИПОВСКИ, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!