В небето над село Алберта (Канада) местните жители видяха синьо сияние със синя опашка, което сериозно изплаши хората. Някои смятаха, че това е ядрена война.

Метеоритът преминал през атмосферата на нашата планета през нощта на 22 февруари. Последвал огромен взрив: толкова мощен, че се наблюдавал от някои от граничните райони на Съединените щати.


Размерът и яркостта на светкавицата не позволявали незабавно идентифициране на обекта. Немалко хора решили, че е бил изстрелян военен снаряд. По-късно жителите отишли в Международната метеорна организация, за да съобщят за своите наблюдения.

Тялото се оказало невероятно ярко. Буквално се изсипало над главите на канадците. В продължение на пет минути ярките следи не изчезвали. Жителите били доволни, когато се уверили, че явлението е естествено, а не работа за военните на която и да е държава.

Ярката светлина била причинена от нагряването на метеорита по време на падането. Температурите винаги са толкова високи, че следите от обекта не изчезвали дълго време.

Ще припомним, по-рано беше съобщено, че геомагнитната катастрофа, убила неандерталците, може да бъде повторена. Преди 42 хиляди години Земята била в средата на ледниковия период, който бил причинен от  смяната на магнитните полюси. В резултат на това настъпили сериозни климатични промени, които убили неандерталците.

И също така, американски учени са предупредили за нова пандемия, по-опасна от COVID-19. Експертите предупредиха за вируса Nipah, смъртността от който варира от 45-75%. Именно тази инфекция може да провокира смъртоносна пандемия в бъдеще.

Превод: БЛИЦ