Харисън Маси от Сейнт Луис успява да се превърне от миловидна, нежна жена в брадат мъж в течение на няколко години. Сега той е на 29 години и е почти невъзможно да си представите, че някога е бил жена.

"Не се срамувам да си призная, че някога бях от друг пол. Радвам се, че мога да гледам на света по този начин", признава Харисън. През 2011 година 22-годишният Харисън окончателно разбрал, че му е некомфортно да живее в женско тяло. Той мечтаел за плоска гръд и брада. Приятелката му - фотографката Сара го поддържала през цялото време и запечатала с камерата си различните моменти от превъплъщението му.Харисън имал късмет, защото близките му приятели отдавна предполагали как се чувства и решили да го подкрепят. 

Така направил и баща му. "Харисън винаги е бил мой приятел, моята сродна душа, когато ми каза, че започва пътя си към това да стане момче, аз го разбрах", признава 60-годишният пенсиониран учител.

За майката на Харисън всичко се оказало малко по-сложно: "В началото ми се струваше, че сякаш детето ми ще умре. Но с течение на времето осъзнах, че това пак ще е то, но вече от друг пол. Отношенията ни не се развалиха, напротив. Това си е още моето дете, светлината в прозореца ми", признава тя. За да отстрани гърдите си, Харисън трябвало да събере няколко хиляди долара. Уморен от постоянната болка на стягащото бельо, той решил да се подложи на интервенцията и потърсил помощ в интернет. Така познати и непознати хора го подкрепили и дарили 8330 долара за каузата си.След превъплъщението си Харисън трудно си намерил работа. В момента, в който казвал на потенциалните си работодатели, че всъщност е жена, те отказвали да го назначат. Накрая той си отворил собствен бар.Харисън среща там и любовта. Когато вижда Сандра, се влюбва в нея от пръв поглед. Неотдавна двамата си купили къща и планират сватба. 

"Тя е жената на живота ми и най-накрая съм щастлив", признава Харисън.

Превод БЛИЦ