Онлайн платформата Redbubble, на която независимите артисти продават дрехи със собствени отпечатъци, се сблъскваха с критики заради поставянето на мини-поли с името на Аллах, пише  Independent.

По-конкретно, на една от тях е отпечатан изразът „похвала на Аллах”, а от друга “без Аллах съм нищо”. Полите били продавани на сайта на цена по 25-28 паунда.

Посетителите на платформата забелязаха противоречивия продукт и бяха ужасени. - Някой вижда ли това? Миниполи с името на Аллах! Това е много разочароващо и невероятно глупаво от вас, ”възмути се един от тях в Twitter, в пощата на Redbubble. 

В отговор представители на Redbubble благодариха на потребителите за привличането на внимание към неподходящите продукти и обещаха незабавно да ги извадят от сайта.

През януари модели на Air Max от американския производител на спортни облекла Nike обиди религиозните чувства на мюсюлманите. Активист на име Сайка Норийн забелязала, че логото, отпечатано на подметката на маратонките, твърди, че е кодирало името на Аллах на арабски.

Превод: БЛИЦ