Байдън носи печата на одобрението на aмериканския елит. Неговите поддръжници подстрекават тази враждебност към китайците, докато Байдън междувременно полива с кал руснаците. Възникналото по-високо напрежение е благоприятно за поръчки за въоръжението и за благосъстоянието на военно-промишления комплекс (ВПК), пише Пол Крейг Робъртс, цитиран от "Труд"

Планът на Байдън да повиши данъците има за цел да унищожи останалата част от средната класа. Намаляването на възможността за освобождаване от данък върху наследството и премахването на основната корекция при данъчно облагане върху наследството означава, че повече семейни фирми ще трябва да бъдат продадени или предоставени на правителството заради данъците, вместо да останат при семейството. 

Тъй като американските производствени предприятия изнасят работните места в Азия, а американските ИТ и стартъп компании се изкупуват от индийците, които съкращават американските работници и привличат хора от Индия с работни визи, семейните фирми се превръщат в последната опора за средната класа. Данъчният план на Байдън ще премахне остатъците от американската средна класа.

Байдън е противоположността на Тръмп, и това е, което елитът иска. А Тръмп е точно това, което елитът не иска. Нормалните отношения с Русия биха навредили на мощта и печалбите на ВПК, а връщането на работните места в Америка би укрепило средната класа и би попречило на установяването на новия феодален ред, състоящ се от няколко супербогаташи и много крепостни...

Мнозинството от избирателите в САЩ осъзнаха какъв е залога и преизбраха Тръмп, но републиканците се съгласиха на кражбата на изборите от елита и Тръмп беше изгонен. През следващите четири години елитът ще залее страната с имигранти и ще блокира възможността да се случи победа на кандидат, който не е избран от елита.

Байдън трябва да внимава колко враждебност предизвиква към Русия и Китай, тъй като репресиите на ФБР срещу привържениците на Тръмп като „вътрешни екстремисти“ и „врагове на демокрацията“ означава, че сега има 90 млн. по-малко американци зад гърба си, които не искат да се борят за властта и печалбите на ВПК. А правителството, което смята своите бели граждани за "най-голямата заплаха на Америка", не е в състояние да води война с Русия или Китай.

Всъщност не е ясно дали има още американци, готови да се борят с "чуждите врагове" на Вашингтон. Според Сам Джейкъбс американската образователна система е успяла да превърне американците в антиамериканци, чиято враждебност е насочена срещу самата Америка.

Истинският въпрос е какво остана от САЩ освен името?

Авторът Пол Крейг Робъртс (Paul Craig Roberts) е доктор по икономика и е бил заместник-министър на финансите на САЩ по икономическата политика в администрацията на Роналд Рейгън. Работил е като редактор и колумнист в Wall Street Journal, списание Businessweek и агенция Scripps Howard News Service. По онова време той беше автор на постоянна колона във Washington Times. Автор е на множество книги за най-големите проблеми на нашето време.