Великобритания съвсем ще стане за посмешище на света, след като новият премиер Тереза Мей направи Борис Джонсън външен министър, пише "Мирър".
Както е известно, бившият кмет на Лондон е сред най-известните поддръжници на излизането на страната от Европейския съюз. В родината си той има меко казано особена репутация, наричат го подигравателно БоДжо. Английското издание припомня десетките му гафове до този момент и предрича как едно от основните задължения на премиерката занапред ще бъде да се извинява от негово име. "Мирър" припомня как навремето той иронизира американския президент Барак Обама заради кенийските му корени, а за Хилъри Клинтън каза, че приличала на садистична надзирателка в женска лудница. Има един куп негови изказвания за чернокожите, едно от друго по-обидни. Нарече турския президент Реджеп Ердоган: "Ши...няка от Анкара". 

"Тепърва на Тереза Мей ще й се налага да се извинява на цели нации," коментира лидерът на либералите Тим Ферън. "Във време, когато на Британия ще трябва да определя новите си икономичуски и културни отношения с Европа, начело ще бъде човек, чието име се свързва само с неприлични шеги."

Превод: БЛИЦ