Съпругата на британския принц Хари Меган Маркъл, а и самият той, може да станат жертва на заговор. Така смята биографът на кралското семейство Анна Пастернак, която е написала книга за Уолис Симпсън - съпругата на херцога на Уиндзор и бивш крал на Великобритания Едуард VIII.

Според мнението на Пастернак, американката Меган Маркъл е "възродила духа" на Уолис Симпсън, която разтърси основите на британската монархия, пише "Мирър". Желанието на краля да се ожени за два пъти разведената Симпсън в крайна сметка стана причина за абдикацията му от престола през декември 1936 година.

"Меган е като граната, хвърлена в тази архаична система. Вече се чуват взривове, които мисля, че ще продължат", казва Пастернак. - Безпокоя се за Меган и Хари. Той е народен принц,  както Едуард беше народен крал".

Меган Маркъл се оказа по-нахакана от очакваното! Окраде покойна принцеса и колежка (СНИМКИ)

Според думите на биографа, тя се опасява, че ако „звездата на Меган и Хари стане прекалено висока“, членовете на кралския двор, които принцеса Даяна нарича „хората в сиво“, могат да възприемат това като заплаха за „техния“ наследник на трона принц Уилям и да се опитат да премахнат тази заплаха.

От двореца нанесоха тежък удар на Меган Маркъл! Бременната херцогиня вече няма право да...

Според Пастернак, Меган "не може да установи свои порядки, тя трябва да спазва установените рамки, подкрепяйки монарха и наследника. - Не мисля, че тя разбира това" - отбелязва Анна Пастернак.


Превод и редакция: БЛИЦ