Тийнейджърът от Флорида, който уби 17 души в бившата си гимназия в сряда, е член на закрита група за част в Инстаграм, в която той редовно обсъждал своята омраза към афроамериканците и евреите, както и открито говорил за желанието си да убива.
Николас Круз, който, както се съобщава, е признал, че е извършил масовата екзекуция по заповед на „демонични гласове“, е бил член на групата Murica, в която участниците ѝ изразявали своята омраза и желанията си към упражняване на насилие.

Според Си Ен Ен, Круз се е присъединил към чата през август 2017 година. Говорил си е предимно с други петима членове. Повечето участници в чата са на възраст под 18 години.

Си Ен Ен също съобщава, че именно Круз е дал името на групата.

В съобщение на Круз до друг  участник в чата, той разказва за омразата си към „евреите, негрите, имигрантите“. Той също е говорил как иска да убива мексиканци, да оковава във вериги чернокожи и да им реже главите и гърлата.

Круз е разказал на другите в чата, че не харесва чернокожите, защото просто те са чернокожи. По думите му, омразата му към евреите се дължи на това, че те искат да унищожат света.  

В едно от съобщенията си Круз разказва, че биологичната му майка е еврейка. Той също изразява радостта си, че никога не я е срещал. Круз е бил осиновен от Роджър и Линда Круз, когато е бил малко дете.

Линда почива миналия ноември от усложнения при пневмония. Роджър пък си е отишъл през 2004 година след сърдечен удар. След смъртта на майка си Круз е заживял с Джеймс и Кимбърли Снийд, с чиито син е ходил заедно на училище.

Екзекуторът също е признал, че мрази и гейовете. В едно от съобщенията си той пише, че обратните трябва да бъдат застрелвани без никаква милост в тила.

Превод и редакция: БЛИЦ