Майка отправи спешен призив за намирането на дъщеря ѝ. 14-годишната Ваня Гьорчевска е изчезнала в Скопие, Северна Македония. В понеделник сутринта Ваня е видяна в центъра на Скопие, отивайки на училище, и оттогава няма вест от нея, уточнява Glasnews.bg.

Притесненото семейство призовава гражданите да споделят информацията, с която разполагат. Момичето обикновено ходело на училище със сестра си, но в този ден е била сама.

Групи от Сърбия, Гърция, България и други страни в региона споделиха призива и апелират всеки, който има информация, да се свърже със семейството.

Полицията в Скопие е установила последния сигнал на телефона ѝ, разпитани са и приятелите ѝ, но засега няма улики какво се е случило с момичето.

„Тази сутрин в 7:20 дъщеря ми Ваня Гьорчевска тръгна за училище, но се губят следите ѝ. Облечена е с черен панталон със странични джобове, светлосин пуловер, черно късо зимно яке и бели маратонки Nike с кафява панделка на глезена. Последно е видяна в село Дебър по пътя за Песталоци. Ако имате някаква информация, моля, незабавно се свържете с полицията или на телефон 075 400 816,“ написа майката на момичето Зорица.

Притеснената майка се опасява дали не се касае за отвличане.

Българи споделят призива из социалната мрежа и у нас. Те се надяват детето да бъде открито невредимо.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук