Изучавайки скулптурите на древни народи в света археолозите обръщат внимание на един факт – на повечето от тях се забелязва един и същ предмет във вида на неголяма чанта на ръката.

Древните скулптури били създадени от различни народи в различни епохи, но интересното е, че жителите на конкретния период от време по никакъв начин не са си взаимодействали с други.Авторите на изследването са заявили, че първата чанта е намерена още през 1996 година по време на разкопките в храмовия комплекс Гебекли – Тепе на територията на Турция. Според тях чантичката може да е била свързана с легендите за шумерските и акадски божества Анука.Голямо количество статуи и барелефи, на които е била открита същата тази чантичка, са намерени във финикийски, етруски, асирийски и други култури – например на стауя на воини в мексиканския град на толтеките Тула де Алиенде. Дори и в Индонезия били открити различни фигури с изображението на този символичен предмет.Учените се озадачили от значението на тази чанта на древните скулптури и са се спрели на една от версиите. Според тях толкова значим предмет е служил за символ на храната и на водата, вследствие на което боговете, които го притежавали, са били способни да даряват простосмъртните с безкрайни дарове.

Споре други странният предмет може да е бил свързан с извънземни, посетили планетата ни, за да подарят на човечеството безценни знания.

Превод БЛИЦ