Полицията в столицата на Шотландия - Единбург, разследва смъртта на врачанина Николай Павлов, известен сред приятелите си като Фъско или Фъси, съобщава BulNews.

В събота сутринта 37-годишният мъж бе открит мъртъв в тоалетната с кървяща глава. Неговият съквартирант го намерил паднал по лице безжизнен и направил опит да му помогне, но безуспешно. Пристигналите спешни медици само констатирали смъртта на Фъско.

Местната полиция е започнала разследване по случая заради голямата рана на главата му. По тази причина е назначена аутопсия, която трябва да изясни дали става въпрос за масивен инфаркт, или нещастен случай.

Приживе Фъско е имал проблеми с кръвното и по тази причина е приемал лекарства, които да го предпазват от събиране на границите. Водещата версия е, че е получил замайване, след което е паднал в тоалетната, но разследващите работят и по всички останали възможности.

Смъртта на Николай Павлов шокира хилядите му приятели в страната и чужбина. Веднага след като вчера медията ни съобщи за неговата кончина, социалната мрежа почерня от жалейки. Добрите думи за него могат да бъдат обобщени само с две - ЗЛАТЕН ЧОВЕК!

Междувременно негови приятели вече организираха дарителска кампания за набиране на средства за докарването на тялото му в България. Открита е набирателна сметка на името на майката на починалия врачанин, в която негови близки от цяла Европа внасят пари в помощ на опечаленото семейство.Всеки, който иска да се включи в кампанията, може да внесе според възможностите си средства по следната сметка: IT 36C0760114200001047622301, Анета Ганчева Павлова.В някои от магазините във Враца вече са поставени кутии, в които хората могат да помогнат за прибирането на тялото.

На този етап все още не е ясно кога прокуратурата в Единбург ще разреши трупът на покойника да бъде предаден на близките му.