Млада британка почина зад граница при операция за увеличаване на задните части. Месец по-рано по същия начин си отиде 29-годишната Лия Кеймбридж, която плати 3000 паунда за интервенцията в турска клиника в Измир, пише „Дейли мейл”.

В последните няколко години операциите за увеличаване на дупето се радват на огромна популярност, въпреки че лекарите не спират да предупреждават за опасностите, които крие тази процедура. Основната причина за леталния изход при подобни интервенции е емболията - мазнината или силиконът, които се инжектират в задните части на пациента, запушват кръвоносните съдове и възпрепятстват притока на кръв до сърцето и мозъка.
 
Именно така издъхна 29-годишната Лия от Лийдс. Младата жена се подложи на операция в турската клиника Elite Aftercare. Излишните мазнини, които се намирали в областта на корема й, били прехвърлени в дупето.По време на процедурата Лия получила три сърдечни пристъпа и медиците не успели да спасят живота й.
 
Основната причина, поради която младите момичета, които мечтаят за бразилско дупе, избират страни от Латинска Америка и Турция, е, че в родината им подобна операция е много скъпа. Във Великобритания аналогична процедура струва между 6,5 и 10 000 паунда. Медиците обаче предупреждават, че в стремежа си да спестят, дамите могат да загубят живота си.

Превод: БЛИЦ