Опечалена съпруга конструира специален велосипед, за да може семейството ѝ да откара на гробището ковчега с починалия ѝ съпруг и то така, че „той да може да вижда небето”, съобщава „Дейли мейл”.

Бащата на 6 деца Гордън Торп цял живот се страхувал от ковчези и катафалки. Преди дни той трагично почина от рак на панкреаса на 49-годишна възраст. Вдовицата му Дона, която знаеше за страховете му, решила да не го мъчи след смъртта му и направила специална петместна талига за ковчега с цел мероприятието да прилича на велосипедна разходка, а не на траурна процесия.

Освен това тя монтирала стъклено прозорче в капака на ковчега, така че съпругът ѝ да се наслаждава на околната гледка, докато карат тялото му към гробището.

Дона заедно с трите си най-големи дъщери извършила 20-минутното пътуване на велосипеди до църквата по време на прощалната церемония, която съвпаднала с 10-годишнината от сватбата ѝ с Гордън.
 


"Той никога не харесваше погребенията, дори не можеше да говори за тях. Мисълта, че той може да се намира в тази кутия го плашеше”, споделя Дона.

Точно заради това любящата съпруга изобретила странното возило, за да не се чувства съпругът ѝ сковано. За направата на ковчега тя избрала дървесина от праскова, а през прозорчето Дона за последен път успяла да поговори с любимия си.

По време на траурната процесия всички опечалени били на велосипеди. Когато Дона си спомня за траурния ден нищо не помрачава лицето ѝ – всичко преминало чудесно и в непринудена обстановка. Сега тя планира да започне собствен бизнес по производството на подобни велосипеди-катафалки, за да могат приятелите и близките да изпращат своите любими в последния им път като на разходка. 

Превод: БЛИЦ