В Италия 17-годишен италиански тийнейджър призна, че е хвърлил кофа за боклук от 20-метрова височина, която паднала върху 12-годишно френско дете, намиращо се на плаж, предаде Франс прес.

Трагедията се разиграла в нощта на събота срещу неделя на плажа Берджеджи, недалеч от Савона, в северозападната италианска област Лигурия.

Детето е получило мозъчна травма и е прието в болница в главния град на областта Генуа. Той е било в палатка със семейството си, когато върху нея била хвърлена кофата за боклук. Тя тежала около 10 килограма и според полицията е можела да убие момчето.

Полицията стигнала до 17-годишния италианец, след като разпитала посетители на дискотека, които видели как той хвърля кофата за боклук. По време на разпита момчето твърдяло, че не знаело, че на мястото, където хвърля контейнера, е имало хора.

Първата хипотеза на карабинерите беше, че става дума за предумишлено действие срещу незаконното къмпингуване, което е забранено в Италия. После следователите се отказали от тази версия и така стигнали до 17-годишния тийнейджър.