Китаец живя 4 години с клечка за зъби в сърцето. В началото на януари тази година 29-годишният мъж е преминал успешна операция в една от местните болници и чуждото тяло било отстранено, пише "Дейли мейл". 

По данни на изданието, най-вероятно "острият предмет" е попаднал в тялото му след употреба на алкохол. 

Мъжът вдигнал 40 градуса температура и бил приет в болница. В хода на изследванията лекарите забелязали неестествени сенки в областта на десния бял дроб, както и възпаление в областта на сърцето.

По време на операцията в една от сърдечните му камери хирурзите открили 6-сантиметрова клечка за зъби. Най-вероятно тя е попаднала в дихателните пътища, пронизала е стената на десния му бял дроб и се е забила в сърцето. След операцията младият мъж признал, че винаги поставял клечка за зъби в напитката си, за да си познава чашата. Преди 4 години забелязал, че здравословното му състояние се влошава и оттогава е похарчил около 22,7 хил. паунда за лечение. 

Той редовно страдал от възпаление на белите дробове и висока температура, но лекарите така и не успявали да идентифицират причините за състоянието му. Едни специалисти твърдели, че има левкемия, други смятали, че страда от сепсис. 

Лекарите са категорични, че пациентът е получил своевременна медицинска помощ и органите му не са сериозно поразени. 

Превод: БЛИЦ