Млади дами разбуниха духовете в Малайзия. Двете момичета са си позволи да танцуват неприлични танци пред молитвен дом в Малайзия. Видео, запечатало неприличното им поведение, се появи в мрежата и се превърна в истински вирус, пише The Sun.

Краткото клипче предизвика силно възмущение сред ислямската общност, която реши да предприеме крайни мерки. В резултат на това джамията, която се намира в град Кота Кинабалу, временно е била затворена за всички туристи. Изключение било направено само за туристическата агенция, регистрирана в управлението на молитвения дом. 


"Отворихме джамията за туристи, защото искахме да запознаем и да покажем красотата на исляма, но подобно поведение само оскверни нашата религия", споделя Джамал Сакаран от молитвения храм. 


 

Фото © Facebook
 

Той разказва още, че на всички посетители се предлага да облекат скромни традиционни рокли, шалове и шапки, но се намирали и такива, които не проявявали уважение. 
 

Фото © Alamy

Самоличността на танцуващите момичета е неизвестна, но министърът на туризма на Малайзия заяви, че след като нарушителите бъдат открити, срещу тях ще бъдат предприети решителни мерки. Ръководството на джамията обмисля да увеличи охраната в храма. 

Подобен случай е регистриран и преди три години. Четирима туристи от Холандия, Англия и Канада бяха глобени и осъдени на 3 дни затвор заради голи снимки на връх Кинабалу.

Превод: БЛИЦ