Американският DJ Ричард Хол, по-известен като Моби, проговори за исканията на ЦРУ да разпространява информация за "връзките" на американския президент Доналд Тръмп с Русия, пишат руски медии. 

Според музиканта, актьорите и бившите служители на специалните служби, с които той се е сприятелявал през годините по турнета, са "наистина загрижени" за така нареченото "тайно споразумение" на Тръмп с Москва. Моби твърди, че агентите на ЦРУ го помолили да разпространява информацията, че бъдещият американски президент е "агент на Кремъл".

"Така че ми дадеха някаква информация и казаха:" Виж, в социалните мрежи вашата публика е по-голяма от нашата. Бихте ли публикували част от тази информация по такъв начин, че да ги направите публични там, "- каза Моби.

През февруари той написа във Facebook, че Тръмп "изнудва" Москва поради така нареченото "руско досие". Той отбеляза, че е научил за това след "уикенд с приятели от Вашингтон". Музикантът не доказваше по никакъв начин думите си. По-късно той пусна друг пост в социалните мрежи, където се нарече "просто клоун", който "прави животни от балони" и добави, че всичко това може да е невярно.

Превод: БЛИЦ