Популярната в Instagram моделка Кейлън Уорд (Kaylen Ward) е събрала 700 хил. долара за борба с горските пожари в Австралия, продавайки свои голи фотографии, съобщават изданията в страната.

„Ще изпратя гола снимка на всеки човек, който дари поне десет долара на някой от фондовете, които събират пари за борба с горските пожари в Австралия. На всеки десет долара, които дарявате, ще получите една гола фотография от мен “, написа 20-годишната Уорд в профила си в Twitter на 3 януари.Скандалната идея е събрала повече от четиридесет хиляди споделяния и за броени минути момичето е било "обсипано" в Instagram и Twitter със съобщения и снимки на дарените суми.Според мнението на девойката, международната общност не е обърнала дължимото внимание на бедствието в Австралия, затова тя е решила да действа самостоятелно. Уорд признава, че първоначално е разчитала на по-скромна сума.На младата жена й се наложило да наеме цял екип, който да помага за проверката провери достоверността на сумите и да отговори на съобщенията.

Необичайният начин за подкрепа на коалите и другите животни обаче не бил оценен в Instagram - акаунтът на Кейлън Уорд, където тя имала около петдесет хиляди абонати, бил изтрит.В същото време, акантът й Twitter не бил блокиран. Както отбелязва самата Уорд, въпреки факта, че страницата й в Instagram е изтрита, тя има много фенове в мрежата, а един от нейните фен акаунти има един от най-високите рейтинги в Instagram.

"Моят Instagram е деактивиран. Семейството ми се отрече от мен. Мъжът, когото обичах, каза, че няма да общува с мен заради написаното в Туитър. Но ... по дяволите всичко, нека да спасим коалите!", написа моделката в мрежата.

Превод и редакция: БЛИЦ