Попълнете търсена ключова дума или фраза

Момче с бутилка на главата шокира жителите на малко американско градче със страховитите си предсказания

https://blitz.bg/svyat/momche-s-butilka-na-glavata-shokira-zhitelite-na-malko-amerikansko-gradche-ss-strakhovitite-si-predskazaniya_news656313.html Blitz.bg

Хейзълхърст, САЩ 09 Февр. 2019, 22:36 3381 прочита 0 коментара

Изглежда много странно, но не всички жители на американското градче Хейзълхърст, щата Мисисипи, са запознати с удивителната история, която се е случила в края на 60-те години на миналия век. Тогава незнайно откъде в населеното място се появило тъмнокожо момченце на около 10-годишна възраст с бутилка от Кока-кола на главата. Да, точно така: твърди се, че шишето непрекъснато било върху главата на странното момченце и изобщо не падало. 

Момчето предупреждавало всички жители на Хейзълхърст, че съвсем скоро с градчето ще се случи нещо ужасяващо. Местните се страхували много от малкия чудак и го заобикаляли. Някои дори го гонели, но той продължавал да ходи по улиците, предупреждавайки гражданите за предстоящото нещастие. Мрачното му предсказание се сбъднало на 23 януари 1969 г., когато Хейзълхърст бил връхлетян от опустошителното торнадо, отнело живота на 32 души и ранило стотици. По това време момчето било напуснало града. То изчезнала толкова неочаквано, колкото се и появило. Никой не разбрал откъде се е появило и къде е отишло, имало ли е семейство и най-важното - откъде е дошла дарбата му. 

Ако може да се вярва на по-възрастните обитатели на Хейзълхърст, детето не само е предсказало страшното стихийно бедствие, но и изцерявало болни хора и дори е ходело над земната повърхност. Много от тях са убедени, че това е бил истински пророк, изпратен на земята от самия Бог. Най-голямо влияние малчуганът оказал на чернокожото население на Хейзълхърст. В града имало разклатен дървен мост, по който негрите всеки ден прекосявали реката. Веднъж момчето с бутилката на главата заявило, че ще им покаже единствения сигурен начин за придвижване от единия бряг до другия. Според легендата то се приближило до реката и буквално минало над нея пред очите на десетки изумени очевидци. След няколко дни мостът се срутил, но никой, за щастие, не пострадал. С времето местните започнали да се отнасят по-добре с момчето. Много от тях, особено чернокожите, често го хранели и го пускали да пренощува в домовете им.

На пръв поглед най-необичайната дарба на момчето била да държи бутилката на главата си. Не е изключено обаче това да е била само една шега на младия пророк. А може би зад нея се е криел някакъв смисъл. И днес, както и тогава, можем само да гадаем по тази тема. 

Превод: БЛИЦ

 

 

0 Коментара:

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам