Момиче от американския щат Масачузетс си намери приятел в мрежата, излезе с него на среща и стана съучастник в банков обир, съобщава The Sun Chronicle.

Шелби Сампсън и Кастило се открили в приложение за запознанства. На 5 декември 2016 година се срещнали за първи път. В същия ден Кастило решил да извърши тежкото престъпление.

Според показанията в съда, момичето отишло да го вземе с колата си, след което двамата тръгнали за Масачузетс. По пътя новият й познат пил вино. След това я помолил да спрат до банка и излязъл. След няколко минути се върнал, облян в пот. На главата си носел черна шапка. По-късно станало ясно, че със себе си носел оръжие, пари и слънчеви очила.

По данни на полицията, престъпникът нахлул в банката с пистолет в ръка и поискал 1000 долара. На касиерката казал, че е пострадал и се нуждае от пари. След това опитал да избяга от местопрестъплението с колата на Сампсън.

Тази седмица стана ясно, че 33-годишният американец е осъден на 3 години затвор за въоръжен грабеж и 2 години за нападение на полицаи.

Сампсън е обвинена в съучастие, но в хода на разследването е оневинена.