Мистериозните кутии на банков обирджия бяха отворени след смъртта му и разкриха сърцераздирателна тайна. 

Точно преди сто години Джон Бъниън Найт е бил осъден на лишаване от свобода за банков обир. 

Той е излежал дълга присъда за своите престъпления, като е бил освободен, когато е станало ясно, че е болен от рак. 

Преди да почине, той поверил на своя брат две малки дървени кутии. Тези дни те най-накрая баха отворени. 

Потребителят в Imgur jellybeanjelly реши да документира отварянето на двете малки капсули на времето от 1920 година, след като научил невероятната история на своя прадядо банков обирджия. 

"Прадядо ми, Джон Бъниън Найт е прекарал почти целия си живот в затвора в Левънуърт. Семейната история разказва, че той е бил банков обирджия и последният път, когато синът му (моят дядо), го е видял като дете, а той е имал купчина пари и оръжия на леглото си", разказва правнукът.  

След като Джон Найт бил изпратен в затвора, съпругата му казала на моето семейство, че той е починал.

"След много, много години. Синът има син (баща им). Двамата са си били у дома, когато телефонът позвънил. Те научили, че мъжът, за който смятали, че е умрял преди десетилетия, е все още жив и се намира в затвора в Левънуърт, но е болен от рак в напреднал стадии и го освобождават", разказва още той. 

Историята продължава през 2019 година. "Далечен роднина почива и жена му намира тези кутии, които Джон Найт е направил в затвора. Тя е дала кутиите на моите родители, за да ги отворят", разказва още правнукът.  

Всеки би си помислил, че вътре в кутиите има пистолети или пари от онова време, но всъщност те съдържали нещо много сантиментално, което разкрило тъгата на един човек, който прекарал по-голямата си част от живота в затвора, далеч от своите деца. 

Първото нещо, което jellybeanjelly осъзнал, било това, че кутиите никога до сега не били отваряни.

В тях имало детска тиара, лъжица за бебе, порцеланова кукла и няколко снимки. 

Това са били всичките вещи, които помагали на човека да си спомня за своите деца, които той почти не познавал заради престъпния си начин на живот. Някои от потребителите се почудиха, дали кутиите не крият някоя тайна изненада. Едни от тях съветват наследника да провери камъните върху тиарата, може да се окаже, че те са диаманти.Други пък зоват кутиите да бъдат внимателно прегледани за скрита карта, която да води към съкровище.  

Превод и редакция: БЛИЦ