Наскоро във Facebook станаха много популярни фотографиите на страховити същества, заснети от австралийка, докато се разхождала по крайбрежието в близост до град Манджър.

В коментарите потребителите са започнали да гадаят какво може да представлява находката. Един от тях е сигурен, че момичето се е натъкнало на плацентата на делфин, други сравняват находките с някакви неясни яйца.

Но в действителност всичко се е оказало не толкова страховито. Момичето, което намерило съществата, проучило въпроса и разбрала, че това е скитащ анемон. И според морския биолог професор Coolum Браун от университета Макуори, това наистина е така.


Скитащият анемон

Съдейки по ареала на анемоните или Phlyctenactis tuberculosa, не е трудно да ги намерите на западното крайбрежие на страната. Те също така живеят във водите на скалистите брегове на Нов Южен Уелс, Тасмания и Нова Зеландия, пише Yahoo News.

Той може да пълзи по дъното или да плува по течението. Обикновено не използват пипалата си през деня, но през нощта те се придвижват от растение на растение в търсене на храна. В сравнение с други анемони, плаващият анемон е доста ловък хищник.


Намереният асцидии

Освен анемона, момичето е намерилоло и асцидии, които са били сравнени с яйца. Асцидиите са еволюционна връзка между безгръбначните и гръбначните животни. "Това са безгръбначни с някои характеристики на гръбначните, като например появата на примитивен гръбначен стълб в един от етапите на жизнения цикъл", се посочва на уебсайта на Австралийския музей.

Превод и редакция: БЛИЦ