Млада британка откри телата на приятелите си, загинали в автомобилна катастрофа, с помощта на мобилно приложение, пише Daily Mail.

Кошмарният инцидент е станал през юли миналата година, но подробностите около произшествието се появиха близо година след него. 
 
От документите по съдебното дело става ясно, че в катастрофата са загинали 23-годишният Калеб Хорнкасъл и 17-годишната сервитьорка Холи Пойнър.

Готвачът, който шофирал автомобила, излязъл от пътя и се забил в дърво. И той, и сервитьорката са починали на място от получените травми.

Когато на сутринта майката на Холи Саманта не я открила в стаята й, се притеснила. Започнала да й звъни по телефона, но тя не вдигала. Тогава жената позвънила на най-добрата й приятелка Никита с надеждата да разбере нещо повече за местонахождението на момичето си.

Никита отворила приложението за проследяване на телефона си и видяла на картата, че мобилното устройство на приятелката й е в полето.Саманта и Никита отишли до указаното в приложението място и намерили смачканата кола, в която била и дъщеря й. Пристигналите на мястото лекари само констатирали смъртта на шофьора и младата му пътничка.