Британка на име Даниела разказва, че е отслабнала с 44 килограма за три години от страх, че няма да може да се побере в спасителна жилетка, съобщава Express.

Даниела споделя, че е решила да свали излишните килограми заради здравословни проблеми и дискомфорт в ежедневието: трудно връзвала връзките на обувките си и пропускала срещи с приятели.

Например веднъж не отишла с тях на рафтинг, защото се страхувала, че спасителната ѝ жилетка няма да може да се закопчае. Повратната точка е епизод, в който тя вижда себе си на фотографии и не може да повярва, че това е тя.Любителка на храната и готвенето, Даниела се е отказала от строгите и изтощителни диети: вместо това е намалила размера на порциите и почти е спряла да купува нездравословна храна.

"Няколко пъти седмично изяждах по цял пакет чипс. Чипсът все още е храна, която не мога да контролирам: винаги излапвам пакета, ако знам, че има такъв вкъщи, затова не държа подобни неща в апартамента", обяснява тя.

Процесът на отслабване отнема три години, но Даниела не очаква бързи резултати - тя има дългогодишен опит с неефективни краткосрочни диети. Тя признава, че е доволна от трансформацията си: сега може да носи всякакви дрехи и да се наслаждава на снимките си. Новият начин на живот се отразява положително и на здравето ѝ."Винаги казвам на хората, че начинът за отслабване е не толкова да следиш теглото, колкото да работиш върху себе си и да се развиваш вътрешно. Животът ми е изпълнен със свобода. Вече не се чувствам като в капан - заключава момичето.

Превод и редакция: БЛИЦ