Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков заяви, че Русия не планира примирие с Украйна през следващата година и целите на специалната военна операция ще бъдат постигнати, информират световните издания.

Рябков подчертава, че Русия не възнамерява да преговаря нито с Украйна, нито със САЩ, тъй като те предлагат така наречената „формула за мир“ на Зеленски, която включва изтегляне на войските до границите от 1991 г., връщане на всички територии и плащане на репарации.

„Не само не очаквам примирие, ами очаквам целите на специалната военна операция със сигурност да бъдат постигнати“, казва Рябков.

Рябков казва още, че при такива условия не са възможни споразумения, а диалогът със Запада и Украйна в момента е нереалистичен.

Той добавя, че Русия има свое виждане за ситуацията и ще продължи да изпълнява задачите на специалната военна операция. Москва е готова да разгледа адекватни и конструктивни предложения от Запада, ако има такива. Според Рябков обаче в момента Западът все още не е узрял за подобни предложения.

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук