Руските нашественици се оплакват от системните дефекти в артилерийски снаряди от Северна Корея, пише Defense Express.

Както отбелязва изданието, снимка и съобщение за „изследване“ на севернокорейски заряди за 152-мм снаряди се появиха в един от специализираните военни канали в Telegram.

Отбелязва се, че руските артилеристи са били подтикнати да проведат подобно „изследване“ от „систематичните разлики в обсега“ на снаряди от КНДР. Резултатът показа, че произволно избраните боеприпаси с едни и същи маркировки използват различен барут, а елементите му имат различно тегло. 

Не са запечатани

"Освен това, не всички снаряди съдържат оловен проводник, който играе важна роля за качеството на стрелбата. Също така някои имаха следи от отваряне на запечатаните капаци“, пише изданието.

В същото време такъв списък е видян само в пет снаряда, тоест доста малка извадка, което показва тотален систематичен недостиг на самите боеприпаси. Но на практика това води до цяла лавина от последствия - намаляване на точността на огъня, използването на повече боеприпаси, по-дълго време за подготовка, което е опасно при една контрабатарейна война.

Това може да се преодолее чрез намаляване на обсега на огъня, но това води до още по-големи загуби“, казват експертите на Defence Express.

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук