Всъщност, цената изобщо не е стряскаща, тъй като възлиза на едва 110 паунда на нощ.

Къщата De Vere е част от филма „Хари Потър и Даровете на Смъртта: Първа част”, като в нея се разиграва сцената, в която лорд Волдемор убива родителите на малкия магьосник, оставяйки емблематичния белег на челото му.

Къщата от XIV век се намира в градчето Лейвънхам, едно от най-запазените средновековни населени места в Англия.


Имотът е собственост на Джейн и Тони Ранзета, които са живели в него в продължение на над 20 години, пише metro.co.uk.

Имотът понастоящем е превърнат в къща за гости.

„Дж. К. Роулинг е била добре запозната със селцето, като знаем, че нейни приятели са отсадяли тук, докато тя все още е била в процес по писане на книгите, със сигурност е било в ума й”, казва Тони, който твърди, че имотът е обитаван от дух.

„Къщата често бива наричана „Къщата на Хари Потър” от местните и медиите, а нейна голяма снимка може да се види на изложбата на Warner Bros, посветена на заснемането на филма.

Цялата история наистина е доста особена. Точно след като влязохме за пръв път в къщата, Джейн видя странно облечен мъж да минава през стената на кухнята, излизайки в градината отвъд. Очевидно беше объркана, но разбра, че къща с толкова много история със сигурност трябва да носи ехо от миналото”, казва той.

Къщата, която понастоящем се продава за сумата от 950 хил. паунда, е дом на полтъргайст на име Беки, който, според Тони, „трябва да се третира като дете”.

„Тя взима годежни пръстени и други спомени, но обикновено ги връща, ако бъде помолена мило”, казва Тони.

„Тя трябва да се третира като дете. Имаме голям късмет, обикновено полтергайстите са злочести, но Беки изглежда не е такава. Обикновено някой става полтергайст, ако е бил обект на проклятие на вещица или нещо подобно, така че ние смятаме, че Беки вероятно е била на бивш собственик на жилището и сега просто се мотае, затваря врати и включва и изключва телевизора и радиото, като по-скоро е пакостлива, отколкото опасна”, продължава собственикът.

Къщата включва две спални с отделни бани, стая за гости с камини и градина.

Имотът оначе не допуска вкарването на домашни любимци или малки деца... с изключение на Беки, разбира се.