Първите дами не са само съпруги на президентите. Те изграждат стандарти за красота, идеал за съпруга и добра майка. Но не всички се справят добре с тези отговорности. Мнозина от тях крият доста неприятни тайни. Ето някои от най-любопитните.

Бети Форд, алкохоличка

Съпругата на Джералд Форд, Бети е елегантна "разведена жена" и танцьорка в миналото. Тя е весела и безгрижна, неподозираща, че ще бъде домакиня на Белия дом. И ставайки първа дама, просто е "зашеметяваща".

Бети прави неща, които са немислими за Америка в онези дни: тя се застъпва за легализирането на абортите, заявява, че няма нищо против децата ѝ да пушат марихуана и да имат сексуални отношения преди брака, разкрива подробности от интимния живот със съпруга си.

Според правилата на Белия дом, президентът и съпругата му трябва да спят в различни спални, за да може първият човек да си почива и да трупа сили за работа в полза на американския народ. Но Бети Форд гордо казва на цялата страна, че спи в едно легло със съпруга си и като цяло „той е скучна фигура за избирателите, но „Джералд все още е уау, в интимния живот“.

Цялата страна се чуди каква е причината за подобни разкрития. Разврат, глупост? Журналистите намекват, че първата дама просто е "пияна". И се оказва истина. Бети е на лечение за зависимости. Джералд Форд е в голямо напрежение, че неговите избиратели ще разберат за порока на жена му.

Бети бързо се уморява от ролята на първа дама. И буквално се моли на съпруга си да не се кандидатира за втори мандат. Но той не я слуша. След това към чашата с уиски Бети добавя антидепресанти. Тя открито заявява, че може да умре от вредните си навици и подчертава, че ролята на първата дама може да сломи всеки.

1500 лева Бонус за Онлайн Казино Игри!

Президентската администрация алармира, че в един момент първата дама просто няма да може да изпълнява задълженията си. Решено е да се направи крачка напред. Бети Форд дава изявление пред цялата страна, в което признава, че няма трезви дни. В крайна сметка тя все пак успява да преодолее пристрастяването, отваря клиника за лечение на алкохолизъм, и така си връща доверието на американската нация.

Нанси Рейгън, лъжкиня

Съпругата на Роналд Рейгън пише фалшива биография за себе си, в която няма нито дума за това как краде храна от нощен клуб, в който работи, и за дългия списък с любовници. Тя е просто жена, обсебена от контрола върху информацията.

Нито дума за предишната ѝ биография не трябва да излиза наяве. Нанси няма образование, родена в много скромно семейство, второкласна актриса, но се преструва на аристократка с всички сили. Иска да бъде като Жаклин Кенеди, но не успява да достигне толкова висока летва.

Всеки новоизбран президент на САЩ получава по 50 хиляди долара от държавата, за да оборудва Белия дом според вкуса си. Нанси заявява, че това не е достатъчно дори за малка стая и събира огромна сума пари за антики и изкуство от спонсорите на съпруга си. Убеждава мъжа си да уволни Доналд Ригън и започва сама да управлява администрацията на Белия дом.

Нейните задължения включват съставянето на ежедневния график на съпруга ѝ: кога да говори, кога да излети, кога да преговаря, кога ще се състои встъпването в длъжност. Оттук започват странностите.

Например, встъпването в длъжност е насрочено за 5 часа сутринта, срещите може да се провеждат в 2 часа сутринта или президентът не може да приеме никого в продължение на 2 седмици. Завесата е повдигната от списание Time през 1987 г., когато публикуват откъси от мемоарите на Доналд Ригън, който заявява, че астролози управляват Америка.

Тоест цялата работа на президента е изградена върху техните прогнози. Нанси има цяла армия от тях. Именно те „определят“ срещата между Рейгън и Горбачов, като казват, че Меркурий на президента на САЩ и Венера на генералния секретар на СССР трябва да са близо, иначе няма да се види краят на Студената война.

Но същите тези астролози не предупреждават за опита за убийство на Рейгън. Публикацията в Time разбунва Америка. Поредната тайна на първата дама излиза наяве. Американците, както подозират, получават преки доказателства за нейното предателство към съпруга ѝ.

Карла Бруни, развратница

През 2008 г. във Франция започва икономическа криза. Стачки има в цялата страна. Френският президент Никола Саркози се справя зле на всички фронтове. Той не е в състояние да закрепи не само разбитата икономика, но и разбитото си сърце - съпругата му Сесилия го напуска заради друг мъж. Президентската администрация има не лека задача - как да създаде успешен лидер от изоставен неудачник, способен да извади страната от кризата. Французите тръгват по утъпкания път - "търсене на жена".

И намират - Карла Бруни. Тя е висока, млада и красива. Какво още е необходимо? Е, оказа се много. Вместо политически плюсове, Саркози си печели нови критики по свой адрес, а рейтингът му пада с 20 пункта. По време на кариерата си невръстната певица и модел често се снима гола и има репутацията на "опитната любовница с безкраен списък от лица".


Пиарите се изправят пред невъзможната задача - да "измият първата дама". В крайна сметка Карла Бруни се разголва не само физически, но и психически. Тя многократно заявява, че не вярва в моногамията, че обича да прави любов, но не и да е влюбена. Никой не вярва в светлите ѝ чувства към Саркози и е избрана за "най-мразената знаменитост на Петата република", пише "Труд".

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук