Служителите на Туитър са били информирани, че офисите на компанията временно са затворени до понеделник, а пропуските им - спрени. Не се изтъква причина за решението.

То идва на фона на съобщения, че стотици служители на социалната мрежа си тръгват след ултиматума на новия ѝ собственик Илон Мъск работещите да се регистрират за "многочасова работа на пълни обороти" или да напуснат.

Според Businessinsider, стотици служители са отказали да работят заради новата визия на Мъск за социалната платформа. 

Междувременно се появи и информация в The Daily Beast, че Мъск е затворил официте на Twitter до 21-ви ноември. Никой не може да влезе, като милиардерът бил "ужасен, че служителите ще саботират компанията".

Преди ден изтече крайният срок на ултиматума, който Мъск постави – оставане в компанията или получаване на тримесечно обезщетение. В същото време останалият персонал ще работи "дълги часове и с висока интензивност".

Източници на The Verge твърдят, че "стотици служители" са напуснали още преди крайния срок на ултиматума. Затова и изчисленията колко персонал е останал, се разминават. Според някои източници са около 3700 души, а според други - 2900.

Седем сенатори от Демократическата партия предупредиха, че Туитър се отнася с незачитане към потребителите.

Те изпратиха писмо до Федералната търговска комисия с искане при необходимост да се предприемат принудителни действия срещу компанията или отделни нейни ръководители. Европейската комисия обяви, че засега продължава да използва Туитър, но проучва други възможности.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук