От дълго време експерти спорят за останките, които са открити в близост до платото Наска. Предмет на обсъждане са шест мумии, които бяха намерени от местен селянин.

Останките бяха намерени в една от пещерите, която се намира в планините, съседни на световно известното плато Наска. Тези останки имали много странен вид. Мумиите имали само три дълги пръста на ръцете и краката, които били с различни размери.

Едната от мумиите била на жена, другата - на невръстно момиче. Още четири мумии били на някакви неизвестни извънземни, чийто ръст бил само 70см.

Скоро бил направен генетичен анализ, който показал, че ДНК на женската и бебешката мумия е на човек. Но в същото време било невъзможно да се обясни странният им вид. Някои експерти казват, че мумиите са мутации или дори извънземни, особено тези, които са малки.

Мумиите бързо станаха популярни в цял свят. Интересът към тях се подхранваше и от страната от формата на ръцете и краката, които повече приличаха на останки от перки.

Рентгеновите снимки показаха, че пръстите наистина са разширение на костите и не са фалшиви. Но след това било проведено друго изследване, което показало, че има ставни повърхности за петте метатарзали на краката.

Това обикновено се случва при всички здрави хора. В същото време ставите с три дълги пръста са внимателно замазани, което показва фалшификат, а не мутация. Освен това в ръката на мумията са открити много повече метакарпални кости, отколкото обикновено се среща в живите същества. Това просто не може да бъде.

Също така много въпроси предизвика лицето на женската мумия, което приличаше повече на маска. Експертите не са се срещали с подобно нещо преди и затова са напълно сигурни, че мумиите не са нищо повече от добри фалшификати.

Превод: БЛИЦ