Мъж намери пакети с кокаин на стойност около 102 млн. долара на плаж в Уелс. Мъжът, пожелал анонимност, разказва, че по време на разходка с домашния си любимец видял на плажа 30 черни чувала. Той повикал и други посетители и заедно решили да позвънят на полицията.

Органите на реда отворили чувалите и направили полеви тест, при който белият прах реагирал на кокаин, пише  bg-voice.

„Полицията разряза пакетите и вътре имаше кокаин. Полицаите взеха всичко със себе си”, разказва мъжът с кучето.

Органите на реда все още нямат версия за това какво се е случило, но

предполагат, че морето е изхвърлило чувалите с наркотика на плажа.

Само преди два месеца властите властите на Мексико Сити съобщиха, че са конфискували 1,6 тона кокаин, за който се предполага, че е от Колумбия. Те определиха това като най-голямото подобно открито количество в столицата.

Полицията е открила наркотиците в скрити отделения в две ремаркета на магистрала в покрайнините на града, съобщи началникът по сигурността на столицата Омар Гарсия Харфуч.

“Това е най-голямата конфискация на кокаин в Мексико Сити досега”, каза тогава той пред репортери.

Според първоначалните разследвания пратката е пристигнала по море от Колумбия в мексиканското тихоокеанско пристанище Пуерто Ескондидо. Смята се, че част от кокаина е била предназначена за разпространение в столицата, а друга част – в Съединените щати.

Четирима заподозрени членове на банди от северозападно Мексико са арестувани, съобщи началникът по сигурността на столицата, .

Това е втората голяма операция, насочена срещу наркокартелите в Мексико сити през юли. Преди две седмици полицията арестува 14 заподозрени и иззе оръжия и наркотици в южната част на столицата. Повечето от задържаните са членове на печално известния картел “Синалоа”.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук