Сърбин преби полицаи, след като му съобщили, че съпругата му, която той мислел за мъртва, е жива, съобщава „Република“. 50-годишният Светозар П. от село в община Коцелева в западна Сърбия, нападнал служителите на реда с кръст, който купил за погребението на жена си.

Светозар е живял в извънбрачна връзка с Л.П. (64) в къщата си. Вчера сутринта той информирал дъщеря им, че майка ѝ е починала, а тя информирала полицията.

Веднага след сигнала полицията пристигнала на място с лекар от Здравния център, който трябвало да потвърди смъртта. Когато полицията пристигнала, къщата на Светозар била пълна с роднини, съседи и приятели, дошли да изразят съболезнованията си.

„В къщата вече бяха донесли ковчег и кръст, всичко беше готово за погребението. Един от полицейските служители се приближи до Светозар, за да поговори с него, а лекарят влезе в стаята, където лежеше „починалата“, за да потвърди смъртта ѝ. Скоро обаче той се появи на вратата и каза, че жената е жива“, каза източник.

След това полицейският служител влязъл в стаята и се уверил, че Л.П. диша и че е само в безсъзнание. Въпреки че ситуацията била доста странна, той щастливо излязъл от стаята и казал на Светозар, че съпругата му е жива и че е извикана линейка, която да я закара до здравния център.

Шокът обаче не свършил дотук. Недействителният вдовец неочаквано побеснял. Вместо да му олекне, че съпругата му е жива, Светозар грабнал дървения кръст, който бил купил за погребението, и нападнал с него полицая. След това той се приближил до полицейското превозно средство и счупил стъклото с кръста. При нападението е ранен един от полицаите.

Полицията е овладяла ситуацията, след което по заповед на прокуратурата Светозар е откаран в психиатрична болница, където е поставен под наблюдение.Източник: Nova