31-годишният британец Омар Тейлър преживя коронавирус, месец на апаратно дишане, двустранна пневмония, сепсис, сърдечна недостатъчност и два инсулта, но успя да напусне болницата за втория рожден ден на сина си, пише в. Daily Mail

Когато мъжът изпаднал в кома, лекарите позвънили на съпругата му Кейтлин и ѝ казали, да се готви за най-лошото. 


След това Омар дошъл в съзнание, но той не можел да си движи дясната ръка, както и да говори. 

Медиците били убедени, че пациентът никога няма да може да проходи отново. 


Тейлър се озовал в болницата на 19 март със задух, преди това той е страдал от хронично заболяване на тънките черва, взимал е лекарства, които са потискали имунитета му и са провокирали заразяване с коронавируса. Като цяло британецът е прекарал осем седмици в болницата. 

Въпреки мрачната прогноза, Омар бил изписан от болницата, при това изправен на крака. На изхода той бил изпратен от служителите на цялата болница с овации. 

Засега, заради парализата, пациентът може да казва само няколко думи, но след постоянно упражнения докторите са категорични, че той ще се възстанови на 90%. Когато Омар се върнал у дома, съседите също го чакали по цялата му улица, за да го посрещнат с аплодисменти. 

"Това беше наистина невероятно. Той бе изпълнен с решимост да излезе навреме за втория рожден ден на сина ни и го направи", разказва Кейтлин. 

Дъщеря му Вивиън е щастлива, че баща ѝ се е върнал жив от болницата. Сега тя за всичко му помага у дома и не се отделя и на крачка от него.
 

Съпругата на Омар признава, че ѝ е било много трудно да се грижи сама за децата на семейството, но затова пък сега той ще се възстановява в семейна обстановка.  

Превод и редакция: БЛИЦ