Жител на Буенос Айрес казва, че е преживял клинична смърт поради коронавируса, но след това е бил "издърпан" от лекарите в клиниката. Аржентинецът сподели впечатленията си от преживяното, думите му се съобщават от Lad Bible.

И така, 64-годишният Норберто Ди Натале се разболял от COVID-19 през октомври миналата година, бил хоспитализиран и изписан седмица по-късно. Тогава обаче мъжът бил принуден да се върне в болницата поради тежка температура.

„Един човек почина в петък, друг почина в събота. Сега, предполагам, е мой ред “, спомня си аржентинецът мислите си по това време. Тогава състоянието на Ди Натале било критично, бил диагностициран с двустранна пневмония и пациентът бил поставен в изкуствена кома.

Мъжът отбелязаб, че лежал в специално отделение и слушал сърдечния си ритъм. Започнал да се забавя и в крайна сметка станал като тиктакане. „Чувал съм много хора да казват, че в края на тунела има светлина. Виждал съм същото. Това, което съм чувал толкова много пъти по телевизията, видях абсолютно същото ”, призна Ди Натале.

След няколко минути, прекарани в Аржентина в състояние на клинична смърт, лекарите успели да го върнат към живот. След това мъжът се поправил, бил изписан и сега се възстановява от тежкото заболяване у дома.

Превод: БЛИЦ