В град Рексъм, Уелс, мъж почина от коронавирусна инфекция по време на самоизолацията си. За прощалното му послание към любимата разказа „Мирър”.  

47-годишният Тим Гали почувствал леки симптоми на заболяването на 21 март след ергенско парти. Първоначално леко го драскало гърлото, но после вдигнал температура. В понеделник, 23 март, решил да не ходи на работа и за всеки случай се изолирал в дома си. За да не зарази приятелката си, той я помолил да не го посещава.

„Разбира се, започнах да се притеснявам за него, когато вдигна температура. Притеснявах се, че има коронавирус. Но той се опитваше да ме предпази и ми забрани да ходя да го виждам”, разказва 46-годишната му приятелка Дона Катбърт.Жената настоявала да се обади на Спешна помощ, но Гали продължавал да я уверява, че не е много зле. „Казваше, че симптомите му не са критични, а в момента лекарите са заети с по-сериозни случаи”, поясни тя.

В понеделник вечерта Катбърт му написала съобщение. Тя се опасявала, че заради състоянието му скоро няма да се видят. „Не говори глупости, естествено, че ще се видим скоро”, написал в отговор Тим.На 24 март Гали спрял да отговаря на обажданията й. Катбърт помолила съседите му да проверят какво се случват. Те го открили в безсъзнание и позвънили на бърза помощ. Лекарите в защитни униформи влезли в дома му и установили, че е умрял от COVID-19.

„Не мога да спра да мисля, че е бил съвсем сам. Тим спазваше всички предпазни мерки, но вирусът успя да се добере и до него. Сърцето ми е разбито на парчета”, казва съкрушената му приятелка.