Необичайното събитие се случва в Малайзия като церемонията на триото е проведена на 17 август и наскоро стана вирусна във Facebook. Във видеоклипа, младоженецът, чието име не се назовава, изпълнява брачните обреди в атмосфера на приятелски смях около себе си. Изглежда, че тримата се разбират.
Както съобщава Vice, мъжът не смята, че има нещо странно в това да се ожени за две жени. След церемонията в Аиртарап, Калимантан, той казва пред местните медии: „Моето сърце не можеше да издържа да ги гледам наранени. Затова реших да се оженя и за двете. "В Индонезия полигамията е напълно легална. Мюсюлманите практикуват обичая да имат повече от една съпруга или съпруг едновременно.

Според Корана, един мюсюлманин може да има до четири жени, стига да може да издържа всяка една от тях равностойно. Законът в Малайзия, обаче, гласи, че мъж може да влезе в полигамен брак само ако има съгласието на първата си съпруга.

Индонезийските бракове имат и друга традиция: зестра, която е подарък от нещо като бижута или пари, дадени на булката от младоженеца.

При споменатия брак, в който мъж се ожени за две жени, също е имало малка, символична зестра, разделена между двете булки.

Превод и редакция: БЛИЦ