Силни гръмотевични бури събориха дървета и предизвикаха спиране на тока в района на Чикаго в сряда сутринта, пише bg-voice.


Къща в Joliet е била ударена от мълния, съобщиха служители на пожарната. В нея е намерен загинал мъж. Когато пожарникарите пристигнали малко след 6:20 сутринта, те открили огън и силен дим в дома.

Съседите съобщили на пожарникарите, че собственикът на жилището живее сам.

Първоначално пожарникарите са имали проблеми с влизането в дома, а по -късно са намерили възрастен мъж, хванат в капан в банята на първия етаж, съобщиха те.

Проливен дъжд се изля над града от 4:30 до 6 сутринта, носейки периоди на кратки поривисти ветрове до около 90 км/ч, съобщи метеорологът ABC 7 Чикаго Трейси Бътлър.

В Едисън Парк голямо дърво е паднало върху джип, блокирайки движението по Harlem Avenue между булевардите Touhy и Milwaukee. В колата е била една жена, но тя не е пострадала.

Роузан Чифон каза, че е много разтърсена, но е щастлива, защото можело да бъде и по-лошо. Тя била на път за работа рано сутринта в сряда, когато гигантското дърво се преобърнало, удряйки колата.

„Когато се приближих до тази зона, дървото падна и се удари в предния край на колата ми“, каза Чифон. – „Това беше като лош сън. Случи се за секунда. Дори не знаех откъде идва. Просто се случи. Напълно съм в шок“, разказва тя. „Можеше да съм мъртва.“

Дървото е смачкало и автомобила на Джо Абруши, оставяйки го без транспорт до работа. „Това е неприятно, но аз съм бил в по-лоши ситуации, знаете ли“, каза Абруши.

Съседи казаха, че бурите са били интензивни, с много дъжд и силен вятър.

Полицията в Чикаго реагира на инцидента.

Паднали дървета също могат да се видят в Палатин , а в един момент над 8 000 души останаха без ток поради бурите.

Останалата част от деня се очаква да бъде влажна, а в сряда вечерта са възможни още бури, особено в северните покрайнини, носейки повече вятър със себе си.

В окръзите Кук, Канкаки и Уил са издадени предупреждения за силна гръмотевична буря.