Мъжът, който твърди, че именно той е прострелял саудитския терорист Осама бин Ладен през 2011 г., разкри в новата си книга The Operator, че е направил главата му на пихтия с 3 куршума. Това е една от причините да не се появят никакви снимки с тялото на Осама. Робърт О'Нийл, тюлен с около 400 успешни мисии в най-елитния отряд от флотските части на САЩ SEAL Team 6, припомни подробности около знаменития нощен рейд в леговището на Бин Ладен в Аботабад, Пакистан.
О'Нийл се придвижвал зад своите другари, докато претърсвали 3-етажната постройка в търсене на главата на „Ал Каида“. Тюлените елиминирали с изстрел в лицето Халид, син на Осама, след което О'Нийл и още един тюлен се качили на третия етаж. В спалнята на Бин Ладен другарят му се хвърлил срещу две жени, тъй като се опасявал, че крият бомби под дрехите си. В същото време Робърт О'Нийл застрелял основателя на „Ал Каида“.

„За по-малко от секунда се прицелих над дясното рамо на жената и два пъти натиснах спусъка – разказва тюленът. - Главата на Бин Ладен се разцепи, и той се свлече. Пуснах още един куршум в главата му. Застраховка“.

Все още се спори кой именно е натиснал спусъха за фаталните изстрели, но надделява мнението, че именно О'Нийл е стрелецът. Според статия в The Intercept куршумите от неговия автомат са направили на пихтия челото на терориста. О'Нийл добавя, че войниците трябвало да събират останките от главата му, за да направят задължителните снимки за неговото идентифициране.

Според автора Джак Мърфи от сайта на специалните сили на САЩ SOFREP, два негови източника му доверили, че няколко от тюлените изстреляли откос след откос в тялото на мъртвия Осама, което било буквално раздробено от над 100 куршума. Мърфи, бивш рейнджър от щатската армия, определя действията им като „повече от прекалени“. „Самата снимка би предизвикала международен скандал, щяха да започнат разследвания, които можеха да вдигнат завесата от други операции и действия, които мнозина биха желали да останат скрити“, написа Мърфи.

След като тялото на Бин Ладен бе транспортирано до една от американските бази в Афганистан за окончателно разпознаване, то е пренесено на самолетоносача „Карл Винсън“ за морско погребение. То се състояло на 2 май 2011 г. Някъде в Арабско море, след като американски офицер прочел предварително написаните религиозни бележки, трупът бил спуснат в морето.