Мия Кан от Хонконг успя да съчетае неща, които нямат съчетаване: кариерата на моделка и играч на тайландски бокс.

От 13-годишна тя работи като модел, но само тайландският бокс ѝ помогнал да се промени и да се чувства по-уверена в себе си. Благодарение на муай тай тя е спечелила конкурс за моделки и в резултат се появи на корицата на Sports Illustrated. 

Трудно е да се повярва, но в детството си Мия е била пълничка и съучениците ѝ постоянно са се гаврили с нея. Когато пък била тийнейджърка, Мия страдала от анорексия. Работата на моделка накарала Мия да започне да живее по съвсем различни стандарти. Тя не можела вече да приема своето тяло. Все пак тя били или твърде слаба, или твърде дебела, или твърде висока. Моделката започнала да страда от депресия, нервност, булимия.  

Казват, че бойните изкуства не са за нежния пол. Но именно тайландският бокс е помогнал на Мия да си промени живота към добро.   

С бойното изкуство тя се запознала, докато била на гости при родителите си в Тайланд. Абсолютно случайно момичето посетило тренировка, но веднага се влюбила в спорта.  

Мия твърди, че в резултат на 4-годишни тренировки тя е успяла да приведе тялото си в ред и да започне да го приема.  Трябва да се каже, че Мия ще пробва уменията си на професионалния ринг още този месец.  

През 2016 година Мия спечели конкурса SI Swimsuit Model Search, а буквално наскоро нейни снимки се появиха в каталога за бански Sports Illustrated Swimsuit.Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: Missmiakang