Риалити героят от „Островът на изкушенията” Андрей Едрев е безспорно най-атрактивният българин, за който Бали е втори дом. Островът се прочу тези дни и с изригналия вулкан Агунг, който продължава да изхвърля пепел на височина 4000 метра и блокира десетки хиляди туристи. Властите повишиха тревогата и призоваха 100 000 души да напуснат район в радиус от 10 километра от кратера на вулкана. Българинът обаче не се бои от вулкана и няма намерение да напуска острова.

Едрев избягал от цивилизацията и месеци обикалял Бали и съседните острови с най-добрия състезател по лов на риба с харпун на Хърватия Деян Срвеко. При пътешествието се засекли дори със специалните части на Индонезия, наречени BRIMO, отиващи да подсигурят и охраняват президента си.  

Имали близки срещи с малки и големи акули, манти, делфини, морски костенурки. Андрей има над 5000 снимки и над 50 часа видеа под водата. Черешката на тортата била изненадващата му среща с 6-метрова китова акула-бебе, която се появила от нищото на два метра зад него.  Авантюристът  описа приключенията си из Индонезия в книгата „Островът”, предизвикала фурор.  

 Андрей знае за Бали дори повече от местните. Развежда туристи по девствените плажове, води търсачи на силни усещания на гмуркане. Катерил е и склоновете на Агунг, преди вулканът да се събуди и  да започне да изхвърля пепел в небето.  

Отдава  под наем вили с красиви имена -  „Девата” и „Добро”. Започнал на шега, но се оказало, че много българи искали да видят рая Бали на живо, и бизнесът тръгнал. Тук са гостували сървайвърката Силвия Радулова, певицата Рут Колева. Едрев вече посреща гости от цял свят - Русия, Австралия и Южна Африка. 

 

Андрей си има и половинка - архитектурната дизайнерка Гергана Сапунджиева, която го е дарила със син Александър и дъщеря Бориса, родена в Панагюрище през лятото на 2016 г.

Била на косъм от смъртта, наложило се Едрев да вдигне скандал на  пловдивски лекари,  за да получи информация за малката, която по спешност била транспортирана под тепетата.  Слава богу, нещата приключили с хепиенд. 

България не е уютно място за мен заради политическите боричкания, затова ще гледам следващите години да стоя далече от това място, казва най-известният българин на Бали.