Въпросът за евентуална номинация за еврокомисар засега остава висящ. Това стана ясно по време на посещението на президента ген. Румен Радев в Брюксел.
Държавният глава заяви, че не е добре решението за този пост да бъде взето в условията на изострена предизборна кампания и че това следва да е ангажимент на следващото правителство.

След срещата си с Радев, председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер направи любопитен коментар: "Това (изборът на български комисар-б.р.) трябва да бъде направено през май. Не сме обсъждали портфолио, това е работа на правителството. Искам българска жена до бъде еврокомисар. Достатъчно момчета имаме".

Припомняме, че ако не наложи служебният кабинет да номинира еврокомисар от страна на България, най-вероятните кандидатури ще са на Деница Златева или Гергана Паси.

Председателят на ЕК заяви още, че е твърде рано да се говори за отмяна за санкциите, наложени на Руската федерация: „Не мисля, че има че има големи различия между президента и Европейската комисия, когато става въпрос за санкции срещу Русия. Взели сме всички наши решения, тези решения са валидни, и когато трябва да се върнем към тях, ще го направим. Но сега не е времето за промяна”.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!