Натан Ларсон, който е самопризнал се педофил се е кандидатирал са конгресмен в американския щат Вирджиния на изборите през ноември за законодателния орган на САЩ. Той подкрепя легализацията на педофилията, а в миналото е бил затворен за 16 месеца заради това, че е заплашвал със смърт президента на САЩ, пише USA Today, цитиран от "Фокус". 37-годишният счетоводител от град Шарлотсвил в щата Вирджиния се кандидатира като независим. Той описва своите политически възгледи като „квазиреакционен либертарианец“.

Предизборната му платформа включва пълна легализация на наркотиците, пълно премахване на ограниченията за притежаване на огнестрелно оръжие и „слагане на край на войните на САЩ в чужбина, произтичащи от съюза ни с Израел“. Сред предизборните му обещания са елиминирането на законите за детския труд, легализирането на браковете с деца, на кръвосмешението и на детската порнография.

През 2008 г. Ларсон изпраща писмо, с което заплашва да убие тогавашния президент Джордж У. Буш, за което лежи 16 месеца в затвора. Той може да се кандидатира, след като губернаторът на щата Тери Макофи даде право на избиране на бившите затворници. По време на интервю Ларсон призна, че едва ли ще бъде избран, но въпреки това има шанс заради зараждащата се съпротива срещу политическата коректност. „Мнозина са уморени от нея. Хората предпочитат да има аутсайдер, който да няма какво да губи и който е готов да каже на глас, което хората само мислят“. Същевременно той смята, че бялата раса е по-добра от останалите „заради нашата културна изобретателност, готовност да инвестираме в бъдещето“.

Допълнително той смята, че феминизмът е виновен за зачестилите училищни стрелби в САЩ. Допълнително кандидат-конгресменът смята, че Конгресът трябва да отмени закона за насилието срещу жените, а те да бъдат третирани като „сексуални робини и фабрики за бебета“. „Трябва да преминем към система, която класифицира жените като собственост – първо на бащите им, а след това на съпрузите им“, убеден е той.