Немската историчка и блогърка Мари Софи Хингст, която си измисли еврейски предци, които уж са починали в Холокоста, е намерена мъртва в леглото си в своя дом в Дъблин, съобщава iLaw Journals University News.
Полицията не е открила признаци на насилствена смърт. Майката на Хингст смята, че дъщеря й се е самоубила. Резултатите от аутопсията все още са неизвестни.

Мари Софи Хингст стана широко известна след поредица от публикации за своите еврейски роднини, повечето от които уж загинали по време на Холокоста. През 2017 г. тя бе обявена за „Блогър на годината“.

По-късно се изяснило, че нейните предци са били обикновени германски протестанти. Оказало се също, че тя не само е измисляла истории, но и е направила списък на 22 несъществуващи жертви на Холокоста на мемориала "Яд Вашем" в Йерусалим.

Хингст призна за измамата, обяснявайки постъпката си с депресия, която започнала след преместването й в Дъблин. Малко преди смъртта си тя даде интервю за Irish Times, в което призна, че след разобличенията се чувства сякаш е "натикана в ъгъла".

Превод и редакция: БЛИЦ