Италианската евродепутатка Алесандра Мусолини заяви днес, че е била нападната в Страсбург, предаде Франс прес Атаката е била извършена в понеделник вечерта. Внучката на Бенито Мусолини описа нападателя като човек, който говорел италиански.

Тя каза, че в крайна сметка е решила да не подава жалба. Мусолини написа в социалната мрежа "Екс", че първоначално нападателят я е засипал с обидни думи и после я ударил с нещо като патерица по гърба и по раменете. Тя допълни, че е в шок от случилото се.

61-годишната Алесандра Мусолини беше избрана в Европарламента от "Форца Италия" - дясната партия, която е част от управляващата коалиция на премиера Джорджа Мелони.

В аудиоизявление до Франс прес внучката на Мусолини обясни, че не е подала жалба, защото иска да обърне страницата, и осъди всякакви форми на насилие, което не води до никъде.

"Тази история трябва да се забрави, но от една злина се ражда винаги нещо добро, защото хората ми засвидетелстваха невероятна солидарност, в това число в Европейския парламент", каза Мусолини.

Тя добави, че е получила подкрепа и от председателката на ЕП Роберта Мецола, която е част от същата група, от който е и партията на италианската евродепутатка - Европейска народна партия.

Вицепремиерът на Италия Таяни осъди атаката срещу Мусолини. Когато насилието е насочено срещу жени, то е още по-жалко, изтъкна той. Алесандра Мусолини освен това е племенница на София Лорен и в ЕП зае депутатското място на Таяни, когато той влезе преди две години в правителството на Мелони.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук